2010. május 17., hétfő

The Flash: Secret Files and Origins 2010


Egy álommal kezdődik a történet. Más esetben elég sablonos kezdés lenne Geoff Johns viszont zseniális érzékel rendelkezik hogy minnél élethűben visszaadja az ilyes fajta jelenteket. (gondolok még itt A Green Lantern: Secret Originsre Mintha a saját emlékeit mesélné el. Nem tudom, hogy csinálj de nagyon ért hozzá. Na szóval A kicsi Barryt keregetik az ellenségei, majd elkapják és elveszik tőle a cipőjét. Szegény fiú ballaghat tovább mezítláb az esőben, amikor jön az anyuka kocsival és felveszi őt. Engesztelés képen nem cipő boltba mennek hanem egy képregény boltba. Kicsi Barry megöleli az anyukáját aki eltűnik, semmivé válik. Szeretem az ilyen jeleneteket amikor ennyire lehet azonosulni egy szereplővel. 

Az álomnak immár vége. Nagy Barry felébred ránéz az órára, hajnali 3:05 van. Vissza fekszik, forgolódik párat, megint ránéz az órára. 3:05 van. Következő 3 panel érdekes, mert felkapcsolja villanyt, a következőn vizet tölt a pohárba de még mindig sötét van. 3 panel. Már a fotelben ül és issza a vizet. A villany pedig most kapcsolódott fel. Hehe. Jó kis poén. Nyílván innen érezhető, hogy Barry gyorsabb a fénynél. Viszont a víz is? Mert a villany kapcsolójának lenyomása és  az izzó meggyulladásának, ideje alatt a víz kitudott folyni a csapból és egy látszólag két decis poharat félig megtöltött. Az munka, megyek ki is próbálom, bakker most jut eszembe, hogy én nem is vagyok Flash. (Mit is mondtam az azonosulásról korábban? Na ugye.) Visszatérve, Barry még egy könyvet is elolvas, még mielőtt visszatérne az ágyba. Megnézi az órát. Még mindig 3 óra 5 perc van. HAHAHA! Eszméletlen jó. 

Hősünk felveszi Flash hacukát és elrohan régi házukhoz. Rátörnek a régi emlékek amikor megtalálja a meggyilkolt anyját. Megjelenik Jay Garrick a legelső Flash. Majd az egész Speed Force. Érzeték, hogy nincs rendben valami Barryvel és oda mentek hozzá. De persze minden rendben volt, szóval nem tudom mit éreztek. Barry haza megy, befekszik kedvese mellé. Ez utolsó pillantás az órára 3 óra 6 perc. Zseniális. Remélem ilyen is marad a sorozat. 

Írta: Geoff Johns Rajzolta. Scott Kolins

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése