2010. május 16., vasárnap

Siege of Asgard

Még, hogy 7 éve készültek erre. Ha ez igaz lenne Straczynski nem hagyta volna ott Thor sorozat írását. Gondoljatok bele. Ha tudta volna, hogy ez lesz, hogy Asgard elpusztul, belekezdett volna a szép lassacskán felépülő sztorijába? Ezért teremtette volna újra Asgardot, hogy aztán újra elpusztuljon. &@#*ség. A Sztori:
Ha Norman Osborn és Loki szervezkedik abból jó biztos nem fog kisülni. Vagy talán most pont az történt. Visszaállt a rend a világba. Szegény Volstagg szívta meg ezennel. Rá küldték az Ufoe nevű csapatot, majd összecsapás során felrobbantottak egy stadiont tele ártatlan emberekkel. Máris megvolt a balesett (pont mint anno amivel minden elkezdődött) és az indok, hogy Osborn és őrült gyilkosokból álló csapata megrohamozza Asgardot. Thort leverték. KB ennyi volt az első rész. A rajzok álom szépek voltak Bendis meg hozta a szokásos formáját gondolok itt párbeszédekre.
Második rész: Ares és Balder küzdelme közben megjelenik a hatalmas Heimdall aki felvilágosította Arest, hogy mivan hányóra. Ares neki ugrik Osborn-nak, de persze jön Osborn nagy őrzővédője a Sentry, aki egy rövidküzdelem során kettészakítja Arest. Elég sokkoló jelenet volt. Az újonnan „halottaiból” visszatért Steve Rogers pedig találkozott Nick Fruy csapatával és team-up-oltak a New Avengres tagjaival majd ők is csatába indultak. A befejezés viszont elég hitványra sikeredett. Norman áll a páncéljában mint a * a gatyában és bámul a felé közeledő pajzsra amit Amerika kapitány (az eredeti) hajított el.
Harmadikban: Folyik harc a jók és a rosszak közt Thor elkeni a Sentry száját. Megjelenik a Hood és a bandája. Majd megjelenik Vasember az egyik régi páncéljában. Szétszedik Osborn páncélját. Aztán jön még egy sokkoló kép, amikor látszik Osborn zöldre befestett(?) arca. Először azt hittem Skrull. Hehe. Két vicces panel volt még az egyiken az F4 tagjai kísérik figyelemmel a történéseket monitorokon keresztül, a másikon pedig az X-Men tagjai. Mind két panelen ugyan az a szöveg. „Megmondtam.” Közben a Sentry pedig teljesen kifordult önmagából, és immár ő jelenti a fő fenyegetést.
4. Loki elveszi a Hood erejét és felsegíti vele hőseinket. Majd Sentry kegyetlenül kivégzi Lokit. Esküszöm sajnáltam is. (Gondoljunk bele ha anno nincs Loki most Avengers sem lenne lehet) Vasember pedig lebombázta Sentryt a Hammer helicarrierrel aminek következtében vissza változott emberré. Jött Thor és egy kisebb konfliktus során megölte őt. Mármint a Sentryt. A hulláját pedig beledobta a Napba. Közben a földön  egy külön kaland során a New Avengers elkapta Hoodot. (New Avengers. Finale) Lecsuktak mindenkit. Rozsomák fiát Dakent ő menekült meg csak azt hiszem. Eltörölték a szuperhősökre vonatkozó regisztrációs törvényt, Steve Rogers lett az új Nick Fury. Bla Bla Bla.
             Összegezve: Az ötlet csillagos ötös volt, izgalmas helyzet állt elő Asgardi fronton, Norman rémuralma látványos véget ért. Helyre állt a béke. Ami furcsa volt számomra. Az hogy, meg történt a „balesett” kész szevasz. Meghaltak rengetegen de alig volt valami súlya vagy visszhangja a dolognak. Máris támadták Asgardot. Másodikban Sentry meg Ares összekapnak Ares kettészakad. A füzet végén meg már jönnek is jófiúk. A 3. részben már folyik is a harc, jönnek Hood emberei, Asgard elpusztul. 4. részben leverik a Sentryt és már szent a béke. Meddig tartott az egész balhé? 10 percig? Max egy óráig? Ja igen és kiszámoltam A New Avengers 50. számától ahol Osborn kilépett a nyilvánosság elé  mostanáig a történet szerint 2 hét telt el. Ennyi lett volna az egész? Mindestre a Siege egy remek szuperhősös képregény amire régóta vágyhattunk a Marveltől egy „valaki végre elveri a rosszfiúkat” képregény. Thor a legnagyobb arc továbbra is. Kíváncsian várjuk a folytatást csak így tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése