2010. május 11., kedd

Thor Reborn

Ha belegondolok, hogy az egész egy istenverte laborban kezdődött…
Az emberek megteremtik a mutánsokat, létszámuk egyre csak növekedik míg nem belepik az bolygót. Természetesen vannak jófiúk vannak rosszfiúk, és vannak semlegesek pártok is. A jó fiúk oldalán az X-Men, a rosszfiúkén pedig Magneto. Egy összecsapásuk során a Magneto támadást indít Amerika ellen és majdnem megöli az USA elnökét.(Ultimate X-men 1-6)  A kormány ezt nem hagyhatta persze… megszületett a Különítmény. Ennek a csoportnak a tagja lett Thor. (Ultimates 1-5.) Kinek isteni mivoltában később kételkedni kezdtek, Thor rendőröket támadott meg, majd elfogták és lecsukták. Az munka volt. Itt volt egy kis közjáték amelyben megismerhettük a Defenders nevű csapatot akik pár dili bogyóból álltak össze akiknek nem volt szuper képességük. Szépen fel is sültek az egyik kalandjuk során, ha jól emlékszem valakit még az ablakon is kidobtak. Aztán megjelent Loki a cselszövések mestere, Thor fél testvére és saját kis csapatával olyan badass terrortámadást hajtott végre Amerika ellen, hogy azt öröm volt nézni. Hatalmas harcok alakultak ki, de a végén Thor persze kiszabadult és porrá verte Lokit. (Ultimates 2 1-13)
Ez volt a Mark Millar éra. Felváltotta őt Jeph Loeb.
A Skarlát Boszorkányt…(Magneto lánya, volt terrorista, korábban állt át a jó oldalra testvérével mivel féltek apjuk haragjátol… de ez egy másik szotri) …megölik. Jelentek meg valami robotok is. Aztán mindenki ment a Vadföldre Magneto ellen. Ez már kicsit ködös, nem maradt meg annyira a fejemben. De volt egy bunyó Magneto és Thor között. Hihetetlen módon Thort leverik, és elveszik a kalapácsát. (Loeb., Loeb) Meghal Magneto másik gyereke is (Ultimates 3 1-5). Jaj, meghalt mind két gyerek, a bosszú sem marad, el. A mágnesség ura szörnyű katasztrófákat idéz elő, melybe a fél világ belepusztul(?) még a hősök is. Így járt Valkűr is Thor ágyasa, aki korábban még Defenders egyik erőtlen tagja volt. De valahogy csatlakozott az Ultimateshez, és valahogy erőre is tett szert. De ez sem volt elég neki, meghalt. Thor a Valhallában kiszabadította szerelmét, aki visszatért az élők sorába. Thor viszont ott ragadt Hela társaságában. A földön Magnetó rájön, hogy milyen borzalmakat tett, és visszacsinált mindent (A halottak persze halottak maradtak(?)) Ennek örömére Küklopsz az X-men egyik tagja szétloccsantja Magneto fejét. Aztán Küklopsz fejét pedig, Magneto halottnak hitt fia loccsantja szét. (Ultimatum 1-5)
(New Ultimates 1-2)
Valamennyire helyre állt a béke. És létre jött az New Ultimates. Ahol valószínűleg az történt, Hogy Valkűr régi csapat A Defenders tagjai, képességekre tettek szert, megtámadták a New Ultimates csapatot, elvették Valkűrtől a kalapácsot majd eltűntek. Ezek után Loki újra megjelent a földön, tudván, hogy Thor már nem tud közbe avatkozni, így véghez viszi a tervét. Vicces, hogy Loki első támadása során kidolgozott csodálatos stratégia szerint támadott egész Amerikára. Most meg csak, felbukkan egy sereggel pár sárkánnyal, egy nagymellű varázslónővel, és kezit csókolom. A nagymellű igen csak megkavarta a lapokat a csoport női tagjai közt, akik fellázadtak férfi társaik ellen. Amerika Kapitány pajzsát kettétörik, Vasember páncélfejét leszedik, és kap egy monoklit, Sólyomszemet meg fejbe lövik. Ja, Thor lefeküdt Helával. Itt tartunk most. Szóval áll a báll. Izgatottan várjuk mikor tér vissza kedvencem. Hogyan picsázza el újra Lokit Helának lesz e gyerek? Haladni fog-e a sorozat? Ki ölte meg Kennedy-t? 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése